KLYFTAN-seminarier 4-5 maj

KLYFTAN på Folkteatern 4-5 maj

4-5 maj blir Folkteaterns röda scen mötesplatsen för forskning, film, journalistik, teater och film som skildrar klyftorna.
VÄLKOMNA att vara med, lyssna och ställa frågor!

4/5  FORSKNING OCH KUNSKAP OM OJÄMLIKHET
FOLKTEATERNS RÖDA SCEN 10 – 16
Vad vet vi om ojämlikhet och samhällsklyftor idag? Vad beror de på, hur har de utvecklats och varför är de ett problem? Under dagen får du möta en professor som säger att ojämlikhet dödar, en journalist och dokumentärfilmare som undersökt hur kampen om löneutrymmet går till och en kommunaltjänsteman som vet var ojämlikheten bor i Göteborg.
Medverkande: Göran Therborn (professor i sociologi, Cambridge University), Erik Sandberg (journalist och dokumentärfilmare) och Peter Molin (utredningsledare, Göteborgs stad).
Samtalsledare: Ann Ighe (fil. dr. ekonomisk historia, GU)
Läsningar: Rojda Sekersöz (Revolution Poetry)

18.00 – 19.15
Filmvisning: LÖNESÄNKARNA av Erik Sandberg

 

5/5  HISTORIERNA SOM SKILDRAR VERKLIGHETEN
FOLKTEATERNS RÖDA SCEN 10 – 16
Hur skildrar vi klyftorna på scen och film i dag? Hur påverkas våra inre konflikter av politiska och samhälleliga? Vilka historier saknar vi? Vilka perspektiv kommer inte fram? I december utlyste Klyftan en manustävling för att få fram nya, oberättade historier för långfilm.
Medverkande: Baker Karim (långfilmskonsulent, Svenska Filminstitutet), Frida Röhl (konstnärlig ledare, Folkteatern), Kamran Rahimi Hosseini (radiodokumentär, bl a ”Skotten i Göteborg” ), Per Nielsen, Petra Revenue (manusförfattare, teater och film),
Gellert Tamas (journalist och författare) och Halima Mahammed Ali Handulleh (filmisk gestaltning, GU).
Samtalsledare: Hasse Carlsson (Dramaturg, proj.ledare Klyftan) 
Läsningar: skådespelare från Folkteatern läser scener ur de inskickade bidragen till Klyftans manustävling.

Tider och mer om programmet

Biljetter: www.folkteatern.se